lördag 23 juni 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
En 12-årig Honda: ”Jag kommer att bli värvad av en Serie A-klubb och bära tröja nummer 10”

En 12-årig Honda: ”Jag kommer att bli värvad av en Serie A-klubb och bära tröja nummer 10”

I samband med gårdagens presentation av Keisuke Honda så visades ett videoklipp där japanen stegade ut på San Siros gräs med en berättarröst i bakgrunden. Denna berättarröst läste upp en uppsats som Honda skrev i skolan som 12-åring, och den löd på följande vis:

”När jag blir stor så vill jag bli världens bästa fotbollsspelare. Nej, jag KOMMER bli världens bästa spelare. För att bli bäst i världen så måste du ge allt, mer än alla andra. Jag jobbar på det redan nu. Just nu så är jag inte en speciellt bra spelare, men jag kommer göra allt för att bli bäst. När jag blir världens bästa spelare så vill jag bli rik och betala tillbaka till mina föräldrar. Jag kommer att bli känd eftersom att jag kommer delta i VM, och jag kommer bli värvad av en Serie A-klubb. Väl där så kommer jag vara en startspelare och bära tröja nummer 10. Jag vill tjäna 4 billioner yen per år (1999 så var det det 30.7 miljoner euro, i nuvarande valuta 28.1 miljoner euro. Honda tjänar för tillfället 2.7 miljoner euro.)”

”Jag drömmer om att en dag skriva kontrakt med Puma, och designa fotbollsskor och tröjor som folk världen över kan köpa. Sen kommer jag spela i tävlingen som hela världen riktar sina ögon mot var fjärde år, VM-slutspelet. Efter att jag presterat bra i Italien så ska jag återvända till Japan och träffa folk från det japanska fotbollsförbundet. De kommer att ge mig tröja nummer 10 och jag blir en symbol för hela laget. Jag vill slå Brasilien med 2-1 i VM-finalen. Min dröm är att spela matchen tillsammans med min bror (Hiroyuki Hondas karriär tog slut 2005 efter en allvarlig skada), besegra världens bästa lag och göra mål emot dem.”

Efter denna fascinerande uppsats så kan man konstatera att några drömmar har gått i uppfyllelse för Keisuke. Han spelar numera för en Serie A-klubb, han är känd, han har betalat tillbaka till sina föräldrar och han bär tröja nummer 10. Om Japan når VM-finalen i sommar och besegrar Brasilien återstår dock att se.

 

 

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.